Paris khakifärgad sweatshirt Weekday posgle7349-Herrkläder

Weekday Paris khakifärgad sweatshirtONLY ONLNOVA LUX SHORTS AOP 5 WVN Shorts

Här nedanför hittar du det senaste bidraget till mitt projekt: Att skriva Läs och Res historia. Slutprodukten kan bli en bok eller något på nätet. För att göra detta behöver jag berättelser från dig som rest med Läs och Res och från reseledarna. På den här bloggen visar jag upp nya bidrag. Jag vill ha din kommentar!

Skriv gärna något här eller maila mig på Adidas by Stella McCartney ESS TANK - Funktionströja - svart Bra att bära bekvämt Träningskläder

  • En händelse under resan som var viktig för dig
  • Synpunkter på resan eller saker som hände under resan. Positivt och negativt
  • Något märkligt, tänkvärt eller bara lustigt som inträffat
  • Vad resan betytt för dig senare
  • Dina synpunkter på resande och turism i allmänhet
  • Något annat du tror passar inom ramen för det här projektet

Ingenting publiceras utan att du godkänt. Du kan också ringa mig på 076-94 33 8 11

Vill du veta när jag lägger ut ett nytt inlägg? Då skall du ”följa”  Projekt Läs och Res på Facebook. Lätt som en plätt om man tänker efter! / Christian

Paris khakifärgad sweatshirt Weekday posgle7349-Herrkläder

Av Klas Grinell, student i idéhistoria vid Göteborgs Universitet.

Infört  i Läs och Res Nyhetsbrev, september 1999. Klas doktorerade senare på en Klas Grinellavhandling med titeln Att sälja världen.

Turismen är världens största näringgren. Inte minst i många fattiga länder. Men varför diskuteras och ifrågasätts turismen så sällan?

Målet med min forskning i ämnet idéhistoria är att granska turismen och dess möjligheter att vara en arena för möten mellan verkliga människor i en jämnlik situation för att därigenom motverka fördomar. De resultat jag kommit till så här långt har tyvärr varit ganska nedslående.Tvärtom har de visat att turismen snarast förstärker fördomar och skapar distans till människor i annorlunda länder. I stället för att se lokalbefolkningen som människor tenderar vi, när vi reser, förvandla dem till estetiska objekt. Varför blir det så?

Få turister reser för att möta människorna i landet de besöker. Vi reser snarare till

2005-07 A 308 PS 2
En stolt kvinna som spelade teater för fotografen på Madagaskar. Foto CJ

ONLY ONLPENNY - blås - blå graphite Vackra billiga damkläderONLY onlPOPTRASH PIPING PANT NOOS Byxor

Eftersom turismen lever av att ge upplevelser av det annorlunda används vedertagna föreställningar om folkslag och nationalkaraktärer för att framhäva det exotiska hos resmålet. I detta sökande efter platsens olikhet från det vardagliga inser man inte själv att man genom att välja ut vissa särskiljande drag själv skapar de annorlunda människor som man vill möta på sin resa.

ONLY ONLSAGA TIGHT ACC NOOS Strumpor & tights

Världen är inte kuliss för våra identitetsskapande äventyr, det är en plats där likvärdiga människor bor. Det måste vi ta mycket större hänsyn till om vi skall kunna resa med ett gott samvete.